Home » Magazine

Sociologie Magazine nr 3 2017 Thema: Daders

Het sociologische publiekstijdschrift Sociologie Magazine houdt u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de sociale wetenschappen. En verliest daarbij de praktijk niet uit het oog.

Nummer 3 van 2017 verschijnt eind augustus:

Voorbij de stereotypering van de mensenhandelaar

Mensenhandel kent vele verschijningsvormen. Een rondgang in de wereld van uitbuiting en georganiseerde criminaliteit. Door Masja van Meeteren, universitair hoofddocent Criminologie aan de Universiteit Leiden.

Haken en ogen aan de Wet langdurig toezicht

Op 1 januari 2018 treedt in Nederland de Wet langdurig toezicht in werking. Is de wet in lijn met de meeste recente criminologische onderzoeksresultaten? Arjan Blokland, bijzonder hoogleraar Criminology & Criminal Justice, legt uit.

Interview met Frans Stokman

Honorair hoogleraar Sociologie en voormalig directeur van onderzoeksschool ICS Frans Stokman (geboren in 1941) heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een fanatieke voorstander van een duurzame wereld.

De Implicit Association Test

De Implicit Association Test (IAT) is bekend omdat deze inzicht zou bieden in onbewuste of 'impliciete' vooroordelen op basis van bijvoorbeeld ras, gender en seksualiteit. Wat hebben sociologen aan deze methode?