Home » Magazine

Sociologie Magazine nummer 1 van 2018: Thema Diversiteit

Het sociologische publiekstijdschrift Sociologie Magazine houdt u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de sociale wetenschappen. En verliest daarbij de praktijk niet uit het oog.

Met in nummer 1 van 2018 het thema: Diversiteit

Geven, ontvangen, teruggeven
Diversiteit is een omstreden politiek begrip geworden met zowel felle voor- als tegenstanders. Hans Boutellier neemt het onder de loep en pleit voor de herwaardering van maatschappelijke wederkerigheid. 'Maar die zit soms zó diep weggestoken dat we haar niet meer herkennen.'

Sociale veranderingen door bewustwording
Het bewerkstelligen van maatschappelijke veranderingen verloopt beter en sneller door wijzigingen in structuur dan in karakter. Aldus betoogt René van Someren, in een bijdrage over arbeidsdiscriminatie. 'Mensen laten zich in hun gedrag leiden door hun attitudes, tenzij zij belemmerd worden om dat gedrag te vertonen.'

De Sociologen Quiz
Ben je de freak met parate sociologische kennis? Of slaag je erin je al gokkend een weg te banen door antwoorden uit te sluiten en zo een goede score te behalen? Test je sociologie-kennis en bepaal in onze Sociologen Quiz je eigen kennisprofiel met het beantwoorden van 12 vragen!

Actualiteitencollege: Is nabij beter?
Het jaarlijkse Actualiteitencollege van de NSV ging over het Nederlandse beleid in de zorg, onder de titel Is nabij beter? 'Thuis' is beter dan 'tehuis', is de onderliggende premisse van dit beleid. Van overbelaste mantelzorgers tot en met democratische tekorten.

Ook: met de vaste columns van Liesbet van Zoonen en Bart van Heerikhuizen, boekbesprekingen en de rubrieken Signalementen, Praktijk, Promotie, Methode, Socioblogie, Tijdschriften, Voetlicht en nog veel meer.