Sociologie Magazine nummer 2 van 2018: Thema In Goed Vertrouwen

Het sociologische publiekstijdschrift Sociologie Magazine houdt u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de sociale wetenschappen. En verliest daarbij de praktijk niet uit het oog.

Dit nummer van Sociologie Magazine verscheen op 15 mei. 

Sociologie Magazine voortaan thuis ontvangen? Profiteer van de introductiekorting!

Thema: In goed vertrouwen

Hedendaags vertrouwen in de politiek
Vertrouwen in de politiek is een belangrijk fundament van de democratie. Maar is het ontbreken van vertrouwen wel zo erg als wordt gedacht? Remko Voogd en Tom van der Meer werpen nieuw licht op de wederkerige relatie tussen vertrouwen en verkiezingen.

Het gevecht om de waarheid
Waar komt het wantrouwen ten aanzien van wetenschappelijke kennis en wetenschappers toch vandaan? En hoe kan de strijd om de waarheid worden overwonnen? Peter Achterberg probeert de antwoorden te vinden. Over de stroeve relatie tussen wetenschap en samenleving.

Data-dromen in het sociale domein
Hoe kruipen de big data langzaam maar zeker onze publieke instellingen binnen? En welke waarden gaan er precies schuil onder de term 'privacy'? Liesbet van Zoonen zet uiteen hoe en waarom de big data het sociale domein momenteel in een pijnlijk daglicht plaatsen.


Blijf op de hoogte van de laatste sociologische ontwikkelingen, lees Sociologie Magazine!
Profiteer van de introductiekorting:

1 jaar Sociologie Magazine van €35,- voor €25,- 

PROFITEER NU


Het vertrouwen binnen de deeleconomie
Via online platformen zoals Airbnb delen we steeds vaker goederen met vreemden. Maar waarom vertrouwen we onbekenden onze spullen toe? Rense Corten bespreekt zowel de voor- als nadelen van het vertrouwen binnen de deeleconomie.

Jihadisme aan de Amstel?
Een artikel in NRC over een onderzoek naar IS-bruiden leidde vorig jaar tot een groot aantal Kamervragen. De makers van het onderzoek, Annelies Moors en Martijn de Koning, reageren op alle commotie die is ontstaan en maken de balans op van vertrouwen, scepsis en verantwoordelijkheid.

Ook: met de vaste columns van Liesbet van Zoonen en Bart van Heerikhuizen, boekbesprekingen en de rubrieken Signalementen, Praktijk, Promotie, Methode, Socioblogie, Tijdschriften, Voetlicht en nog veel meer.