Sociologie Magazine nummer 3 van 2018: Thema Energie

Sociologie energie sport klimaat

Het sociologische publiekstijdschrift Sociologie Magazine houdt u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de sociale wetenschappen. En verliest daarbij de praktijk niet uit het oog.

Dit nummer van Sociologie Magazine verscheen op 20 augustus. 

Sociologie Magazine voortaan thuis ontvangen? Profiteer van de introductiekorting!

Thema: Energie

Het klimaatdebat schreeuwt om activistische wetenschap
Het internationale klimaat- en energiebeleid faalt nu al een aantal decennia. Wetenschappers hebben daar helaas weinig aan kunnen veranderen. Vatan Hüzeir neemt het beleid onder de loep en breekt een lans voor een activistische wetenschap.

Hard labeur versus ostentatief tijdverdrijf
Onze vrijetijdsmaatschappij zorgt ervoor dat menigeen zich regelmatig 'in het zweet' kan sporten. Jeroen Scheerder schetst de ontwikkeling van de westerse sportbeleving en zet uiteen hoe en waarom een zwoegend lichaam tot een sociaal statussymbool is verworden.

Jaap Dronkers: een moedig man in de sociologie
Op 30 maart 2016 overleed Jaap Donkers, 71 jaar oud. Zijn betekenis voor de sociologie is onmiskenbaar groot geweest. Maar hoe is het nu met zijn sociologische nalatenschap gesteld? Rie Bosman, Arie Glebbeek en Rolf van der Velden blikken zowel achter- als vooruit.

Sociology in Belgium: A Sociological History
De sociologie kent een rijke geschiedenis in de Lage Landen, maar hoe is deze eeuwenoude discipline geworden tot wat ze nu is? In Sociology in Belgium: A Sociological History gaan Raf Vanderstraeten en Kaat Louckx op zoek naar de wortels. Een gesprek met beiden.

Verder: met de vaste columns van Liesbet van Zoonen en Bart van Heerikhuizen, boekbesprekingen en de rubrieken Signalementen, Praktijk, Promotie, Methode, Socioblogie, Tijdschriften, Voetlicht en nog veel meer.


Blijf op de hoogte van de laatste sociologische ontwikkelingen, lees Sociologie Magazine!
Profiteer van de introductiekorting:

1 jaar Sociologie Magazine van €35,- voor €25,- 

PROFITEER NU