Essaywedstrijd

Deadline Essaywedstrijd verlengd

Deadline Essaywedstrijd Sociologie Magazine verlengd

De jury van de Esssaywedstrijd heeft de deadline verlengd tot 30 november. Lees hieronder in Q&A vorm alle info over de essaywedstrijd en spoor Bachelor en Master studentenaan om mee te doen!

Waarom een essaywedstrijd?
Vrijwel altijd verdwijnen scripties en papers na becijfering in de digitale archiefkasten van de opleidingen. Dat is jammer, want de onderzoeksbevindingen en analyses zijn vaak interessant en relevant voor een breder publiek.
Door middel van deze essaywedstrijd wil Sociologie Magazine studenten de mogelijkheid
bieden hun geschreven werk aan de vergetelheid te ontrukken en hen daarnaast de kans te geven schrijfervaring op te doen.

Wat valt er te winnen?
De drie beste inzendingen zullen worden begeleid naar een publicatie in Sociologie Magazine en beschikbaar gesteld op de website van het blad. Bovendien ontvangt de auteur van het winnende essay sociaal kapitaal (het aanbod je LinkedIN-netwerk uit te breiden met tenminste 50 sociologen) en cultureel kapitaal (een boekenbon ter waarde van € 100,-). De nummers 2 en 3 ontvangen elk een boekenbon ter waarde van €50,-
respectievelijk €25,- euro. De beste 10 inzendingen krijgen tips en suggesties van de redactie van Sociologie Magazine over hun essay.

Wie kunnen er meedoen?
Alle studenten sociologie, algemene sociale wetenschappen en andere maatschappijwetenschappen.

Wat zijn de richtlijnen?
Een essay telt maximaal 1050 woorden, is voorzien van een pakkende titel, een inleiding (maximaal 150 woorden) en een heldere conclusie. Daarnaast mag het essay maximaal twee referenties (boeken, artikelen) bevatten. Zij heeft een duidelijk portee en is gebaseerd op het onderzoek van de student. Er zijn geen richtlijnen of eisen met betrekking tot het onderwerp van het essay.

Wanneer is de deadline?
De deadline voor de essaywedstrijd is 30 november 2019. De uitslag zal op 15 december 2019 bekend worden gemaakt.

Waar zend ik mijn essay naartoe?
Naar redactie@sociologiemagazine.nl.

Wie zijn de juryleden?
De jury bestaat uit de redactie van Sociologie Magazine. De redactieleden krijgen de stukken geanonimiseerd voorgelegd en bepalen in samenspraak de top tien van beste essays.