Podium Essaywedstrijd

Sophie de Jonge wint Essaywedstrijd 2018

Sophie de Jonge winnaar Essaywedstrijd 2018

De Sociologie Magazine essaywedstrijd 2018 is gewonnen door de antropologe Sophie de Jonge (Radboud Universiteit Nijmegen). Haar winnende essay is getiteld Protestkunst op Cuba is gepubliceerd in nummer 4 van 2018.

Volgens de jury is het essay meeslepend geschreven en slaagt de auteur erin om de maatschappelijk-politieke situatie op Cuba te duiden en de lezer doeltreffend de moeilijkheden van sociaalwetenschappelijk onderzoek te laten zien. Het essay ademt urgentie uit en is een inspirerend voorbeeld van geëngageerd onderzoek in actie. Haar essay levert De Jonge €100,- aan boekenbonnen op.

Op de tweede plaats eindigde het essay Gender en seksualiteit in het radicaal rechtse discourse: de conservatieve tegenstroom van Ruud Fiers, student sociologie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Hij wint €50,- aan boekenbonnen. Op de derde plaats eindigde het essay De religie van het herindelen van Max van Duijn. Van Duijn studeert politicologie aan de Universiteit Leiden en wint €25,- aan boekenbonnen. Beide essays verschijnen begin 2019.

De jury dankt alle inzenders voor hun verrassende en interessante essays. We kijken reikhalzend uit naar de essaywedstrijd van 2019!

Bron afbeelding: pixabay.com