Nieuws

Column Mark Mieras

Geplaatst op: 30-09-2014

Op 30 oktober houdt Mark Mieras een theaterlezing over de noodzaak van kunst. Speciaal voor Sociologie Magazine schreef hij een column.

Piet de Rooy wint prijs

Geplaatst op: 17-09-2014

Historicus Piet de Rooy heeft de tweede Prinsjesboekenprijs gewonnen, de prijs voor het beste boek over de landelijke politiek. Lees verder voor de bespreking van René Gabriëls in het laatste nummer van Sociologie Magazine.

Nieuwe columniste: Liesbet van Zoonen

Geplaatst op: 04-07-2014

De nieuwe columniste van Sociologie Magazine luistert naar de naam Liesbet van Zoonen. Lees haar eerste column en speel de games!

Faces of Science

Geplaatst op: 04-07-2014

Wat zit er achter de sexy profielfoto’s van jongeren? Hoe kan je als politicus het best opereren op twitter? En hoe verander je grondstoffen op een slimme manier in nuttige producten? Daarover vertellen jonge onderzoekers Marijke Naezer, Sanne Kruikemeier en Roy van den Berg je meer op de site Facesofscience.nl.

Afscheidsrede Christien Brinkgreve

Geplaatst op: 14-06-2014

Christien Brinkgreve houdt maandag 23 juni haar scheidsrede. Brinkgreve is sinds 1991 als hoogleraar verbonden aan de faculteit Sociale Wetenschappen in Utrecht. Vanaf 1999 heeft ze als leeropdracht de 'Algemene Sociale Wetenschappen in het bijzonder de interdisciplinaire studie van gezinsverhoudingen'.

Artikel Sociologie Magazine voor eindexamen

Geplaatst op: 03-06-2014

Een artikel uit Sociologie Magazine (geplaatst in het tweede numer van 2013) is gebruikt voor een pilot van het vwo-eindexamen Maatschappijwetenschappen.

Jubileum voor Grondbeginselen

Geplaatst op: 28-04-2014

2014 betekent een jubileumjaar voor het boek Grondbeginselen der sociologie. Het is al vijftig jaar hét handboek op het gebied van sociologie. Het werk, geschreven door Hugo de Jager, Albert L. Mok en Pauwke Berkers, geeft inzicht in sociale relaties en maatschappelijke verschijnselen. In april is de veertiende, herziene editie verschenen.

Massamoord is geen onderwerp voor een sluitende theorie

Geplaatst op: 06-04-2014

In zijn nieuwe boek Compartimenten van vernietiging doet Abram de Swaan een ultieme poging om massamoordenaars te begrijpen. “De Sociologie heeft geen ethische dimensie.”

Conferentie over de wankele democratie op 17 april

Geplaatst op: 06-04-2014

Er gaat geen dag voorbij of er wordt wel ergens in de media verwezen naar het dalende vertrouwen van burgers in politici, politieke partijen en regering. Maar klopt dit beeld wel? Wenden burgers zich inderdaad af van de representatieve democratie, of is dat een mythe? Wankelt de Nederlandse democratie?

Nacht van de Sociologie op 6 maart

Geplaatst op: 26-02-2014

Donderdag 6 maart vindt de Nacht van de Sociologie plaats in het Platform Theater in Groningen. Het thema van dit jaar is: Geen Stress.

Voor meer informatie over het programma en de sprekers, kijk op: www.nachtvandesociologie.nl