Nieuws

Sociologie Magazine essay-wedstrijd voor studenten

Geplaatst op: 24-08-2016

Goede scriptie of goed paper geschreven? En zin om te schrijven en publiceren? Aarzel niet en doe mee aan de Sociologie Magazine Essay-wedstrijd.

Sociale en Geesteswetenschappen samengevoegd

Geplaatst op: 05-07-2016

De NWO-gebieden Geesteswetenschappen en Maatschappij- en Gedragswetenschappen worden samengevoegd in één domein Sociale en Geesteswetenschappen. De gevolgen, ook van de nieuwe financiering van onderzoek, lijken groot, maar zijn vooralsnog onduidelijk. Volgens NWO

BrexitVote over Migratie en Media

Geplaatst op: 23-06-2016

Argumenten en feiten rond de thema's media en migratie komen aan bod in de meest recente bijdragen van het blog Brexitvote van de London School of Economics and Political Science (LSE).

Vidi-beurs voor Rense Corten

Geplaatst op: 15-06-2016

Socioloog Rense Corten van de Universiteit Utrecht ontvangt een Vidi-beurs voor zijn onderzoeksproject 'Oorzaken en gevolgen van vertrouwen in de deeleconomie'.
Met een Vidi-beurs kunnen onderzoekers tot 5 jaar onderzoek doen. De Vidi-beurzen worden door NWO jaarlijks toegekend.

ISIS en etnische en religieuze minderheden

Geplaatst op: 13-06-2016

Lezing in Amsterdam met Kjell Anderson, Uğur Ümit Üngör, Fleur Ravensbergen en Janneke Francissen. Op dinsdag 14 juni organiseert het academisch-cultureel podium Spui25 samen met het NIOD de lezing 'ISIS persecuting minorities'.

Artikelen welkom bij Contexts

Geplaatst op: 10-06-2016

Contexts, de Amerikaanse variant van Sociologie Magazine, is geïnteresseerd in nieuwe kopij. Geschreven zonder voetnoten en referenties en op een manier dat iedereen het wil lezen. Zie de link voor de precieze guidelines. Schrijf je liever in het Nederlands?

Racisme en Nederlandse cultuur

Geplaatst op: 07-06-2016

In haar onlangs verschenen boek White Innocence analyseert Gloria Wekker een centrale paradox in de Nederlandse cultuur: ontkenning van racisme gaat samen met xenofobie. Gloria Wekker is emeritus hoogleraar Gender Studies aan de Universiteit Utrecht.

Socioloog bij Tinder

Geplaatst op: 02-06-2016

Sociologe Jessica Carbino bestudeert bij Tinder waarom je voor links of rechts swipen kiest. Volg dit en ander nieuws en vacatures via onze Facebook pagina Sociologie Magazine

Loving Day Essay Leen Sterckx

Geplaatst op: 31-05-2016

Op 11 en 12 juni vindt op verschillende locaties in Amsterdam Loving Day plaats. Onze redacteur Leen Sterckx schreef het Essay Gemengd Bloed, Gemengde Gevoelens over mensen van gemengde herkomst en pleit ervoor dat jongeren hun herkomstculturen kunnen verkennen zonder te hoeven kiezen. We delen dit Essay uit het juni-nummer Hybriden graag met jullie in bijgaande PdF.

Maatschappijleer en Maatschappijwetenschappen: examenbesprekingen

Geplaatst op: 25-05-2016

Jaarlijks organiseert de NVLM de examenbesprekingen voor Maatschappijleer 2 (VMBO) en Maatschappijwetenschappen (HAVO/VWO). De besprekingen dragen bij aan een eerlijke en eenduidige correctie van de gemaakte examens. De besprekingen vinden plaats op 25 en 27 mei en de verslagen verschijnen op de site.