Sociologie deelt

Kan jij wel wat meer assertiviteit gebruiken? Of leren hoe je beter complimenten kunt geven? Samen met onze partners zochten wij dit, en vele andere dingen voor je uit!

Bewegen heeft veel gezondheidsvoordelen
8 dec 2023

Er zijn verschillende manieren waarop je subtiel ‘de goede’ richting op geduwd kan worden. Dit wordt ook wel nudging genoemd. Het fenomeen kan onder andere worden ingezet om gezonde levenskeuzes te stimuleren. Er zijn verschillende manieren waarop gezondheidsinstellingen (en zorgverzekeraars) hier vandaag de dag mee aan de slag gaan. In dit artikel geven we een paar voorbeelden.

Assertiviteit
21 jun 2022

Voor jezelf opkomen, je grenzen aangeven en zelfvertrouwen uitstralen zijn allemaal belangrijke kenmerken van assertief zijn. Ook in je carrière zijn dit belangrijke eigenschappen. Hoe kan assertiviteit je verder helpen in je carrière? Timemanagement-expert Björn Deusings deelt drie tips.

Levensstijl klimaat
25 apr 2022

De ernst van de klimaatcrisis is veel mensen duidelijk, maar weinig mensen zijn bereid om ook daadwerkelijk hun eigen leefstijl te veranderen voor het klimaat.

Opleidingen sociologie
15 apr 2022

In Nederland zijn er verschillende leuke trainingen, cursussen en opleidingen beschikbaar. We zetten de leukste opties voor jou op een rijtje.

Tips voor een compliment
6 apr 2022

Iedereen vindt het leuk om een compliment te krijgen, en het uitdelen van complimenten maakt de ander meestal extra gemotiveerd. Ideaal dus voor op de werkvloer. Maar wat is eigenlijk de beste manier om dat te doen? Er zijn drie elementen belangrijk voor een goed compliment. We leggen ze hier voor je uit.

Zorgverzekering
31 mrt 2022

In Nederland is iedereen verplicht een zorgverzekering af te sluiten. Op deze manier heeft iedereen altijd toegang tot basiszorg. Solidair, toch?

Thuiswerken
17 mrt 2022

Welke invloed heeft al dat thuiswerken op onze contacten met leidinggevenden en collega’s?