Nieuws

Onbehagen is geen boosheid

Geplaatst op: 27-09-2016

Hoe bezorgd is Nederland over de samenleving? En wat zijn de gevolgen van deze bezorgdheid? In haar proefschrift probeert Eefje Steenvoorden de antwoorden te vinden op deze en meer vragen. Ze schreef er een artikel over in het septembernummer van Sociologie Magazine.

Criminologe Dessaur alias Andreas Burnier

Geplaatst op: 19-09-2016

Woensdag 21 september geeft Elisabeth Lockhorn een lezing over haar boek Andreas Burnier. Metselaar van de wereld, de biografie van Andreas Burnier (C.I.Dessaur) die eind vorig jaar verscheen. Dessaur was hoogleraar criminologie.

Undercover antropoloog Shervin Nekuee

Geplaatst op: 19-09-2016

Shervin Nekuee brengt de sociologie in praktijk, als onder meer hoofd programmering van het internationaal literatuurfestival Winternachten in Den Haag. Ook adviseert hij gemeenten bij de integratie van vluchtelingen door het stimuleren van ondernemerschap. Lees en deel dit interview (PdF bijgevoegd) van Sociologie Magazine redacteur Inge Razenberg.

Sociologie Magazine essay-wedstrijd voor studenten

Geplaatst op: 24-08-2016

Goede scriptie of goed paper geschreven? En zin om te schrijven en publiceren? Aarzel niet en doe mee aan de Sociologie Magazine Essay-wedstrijd.

Sociale en Geesteswetenschappen samengevoegd

Geplaatst op: 05-07-2016

De NWO-gebieden Geesteswetenschappen en Maatschappij- en Gedragswetenschappen worden samengevoegd in één domein Sociale en Geesteswetenschappen. De gevolgen, ook van de nieuwe financiering van onderzoek, lijken groot, maar zijn vooralsnog onduidelijk. Volgens NWO

BrexitVote over Migratie en Media

Geplaatst op: 23-06-2016

Argumenten en feiten rond de thema's media en migratie komen aan bod in de meest recente bijdragen van het blog Brexitvote van de London School of Economics and Political Science (LSE).

Vidi-beurs voor Rense Corten

Geplaatst op: 15-06-2016

Socioloog Rense Corten van de Universiteit Utrecht ontvangt een Vidi-beurs voor zijn onderzoeksproject 'Oorzaken en gevolgen van vertrouwen in de deeleconomie'.
Met een Vidi-beurs kunnen onderzoekers tot 5 jaar onderzoek doen. De Vidi-beurzen worden door NWO jaarlijks toegekend.

ISIS en etnische en religieuze minderheden

Geplaatst op: 13-06-2016

Lezing in Amsterdam met Kjell Anderson, Uğur Ümit Üngör, Fleur Ravensbergen en Janneke Francissen. Op dinsdag 14 juni organiseert het academisch-cultureel podium Spui25 samen met het NIOD de lezing 'ISIS persecuting minorities'.

Artikelen welkom bij Contexts

Geplaatst op: 10-06-2016

Contexts, de Amerikaanse variant van Sociologie Magazine, is geïnteresseerd in nieuwe kopij. Geschreven zonder voetnoten en referenties en op een manier dat iedereen het wil lezen. Zie de link voor de precieze guidelines. Schrijf je liever in het Nederlands?

Racisme en Nederlandse cultuur

Geplaatst op: 07-06-2016

In haar onlangs verschenen boek White Innocence analyseert Gloria Wekker een centrale paradox in de Nederlandse cultuur: ontkenning van racisme gaat samen met xenofobie. Gloria Wekker is emeritus hoogleraar Gender Studies aan de Universiteit Utrecht.