Home » Artikel

Samenvatting interview met Siewert van Lienden

In het nieuwste nummer van Sociologie Magazine dat eind november 2012 verscheen lees je een interview met Siewert van Lienden (22). Jessica de Nooij interviewde hem over zijn studie en zijn politieke carrière en dromen.

Door Jessica Nooij en Marjolein Voogel

Siewert van Lienden verwierf nationale bekendheid als voorzitter van het landelijk aktie komitee scholieren (LAKS) tijdens het scholierenprotest tegen de 1040 urennorm. Een half jaar geleden introduceerde hij de G500, een jongerenbeweging die flinke invloed heeft gehad op nieuwe partijprogramma’s. 

Siewert vertelt in het interview dat hij een echte idealist is, die denkt dat de wereld een beetje fraaier kan worden en dat probeert hij actief te doen. Bijvoorbeeld door  in Amsterdam bij het LAKS te gaan. Of door het initiatief te nemen in de jongerenbeweging G500. Daarnaast studeert Siewert: Europese studies, rechten en Politicologie en koos hiervoor omdat hij toch al in de politiek actief was. Maar hij heeft spijt van de keuze voor deze studie: “Er gaapt echt een kloof tussen politiek en Politiciologie”. 

G500 tracht politieke hervormingen door te voeren via infiltratie in de partijen PvdA, VVD en CDA en beïnvloeding van hun partijprogramma’s. Ook introduceerde de G500 de zogeheten ‘stembreker’, een app waarmee de kiezer niet op één partij, maar op een ideale combinatie van partijen kan stemmen. 

 

Meer over Siewert van Lienden en zijn toekomstdromen lees je in het interview in Sociologie Magazine 4 van 2012. Dit nummer bestel je hier na.