Sociologie Magazine nummer 1 van 2017

Thema: 

Elites
Sociologie Magazine Elites

Het sociologische publiekstijdschrift Sociologie Magazine houdt u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de sociale wetenschappen. En verliest daarbij de praktijk niet uit het oog.

In nummer 1 van 2017:

Nederlandse elites onder vuur

In de afgelopen decennia lijkt de kritiek op 'de elite' sterk te zijn toegenomen. Historicus James Kennedy reflecteert op deze ontwikkeling en gaat nader in op de kloof tussen de gevestigde politiek en de Nederlandse burgerij.

Voorbij de ruïnes van Detroit

Detroit is bekend vanwege de lopende band, auto-industrie, Motown-muziek en techno. Maar vooral is de stad het schoolvoorbeeld van zowel de opkomst als de neergang van de Amerikaanse Droom.

De Marokkaanse wortels van Mohammed Benzakour

De Nederlandse schrijver en socioloog Mohammed Benzakour keert regelmatig terug naar het Rifgebergte in Marokko, het land waar hij vandaan komt. Het gebied vormde een aanzet voor het schrijven van zijn eerste roman.

O.J.: Televisie voor sociologen

De documentaire O.J.: Made in America van Ezra Edelman is genomineerd voor zo ongeveer iedere relevante filmprijs. Een must see voor sociologen, over institutioneel racisme en etnische profilering.