Call for papers Oral History Symposium

Het Nederlands Instituut in Turkije (NIT) organiseert op 19 en 20 november 2012 een oral history symposium: local and regional oral history, methods and approaches. Dit symposium wordt georganiseerd in het kader van het interdisciplinaire onderzoeksproject van het NIT naar het tastbare en niet-tastbare erfgoed van Istanbul, met de wijk Tophane als case-study. Geinspireerd door de eventuele rol die oral history in dat project zou kunnen spelen, organiseert het NIT dit symposium over de rol die oral history lan spelen in lokaal en regionaal (historisch) onderzoek (in steden, wijken, dorpen, eilanden op verschillende plekken ter wereld).

"Wij doen een call for papers aan onderzoekers aan bij voorkeur Nederlandse of Turkse universiteiten, maar wij nodigen ook onderzoekers aan buitenlandse universiteiten en instituten op om te reageren. Ook moedigen wij PhD studenten en masterstudenten aan om te reageren.

We vragen sprekers om een abstract van hun onderzoek (ca. 200 woorden) te sturen naar: k.schuitema@nit-istanbul.org vóór 23 september."

Meer informatie, zie bijlage.