Doe mee: hoe sociaal vaardig ben jij?

De VPRO en NTR gaan op onderzoek uit met de eerste editie van het Groot Nationaal Onderzoek. In samenwerking met wetenschappers van de UvA en de TU Delft is er een onderzoek opgestart waar heel Nederland aan mee kan doen. De grote vraag: Hoe sociaal vaardig is Nederland?

In de loop van het komende half jaar verschijnen er vijf testen online waaraan je mee kan doen. Met behulp van deze testen willen ze meer te weten komen over de verschillen tussen mensen in het herkennen van emoties. Het kunnen herkennen van emoties is een belangrijke indicator voor sociale vaardigheid.

Met dit allereerste Groot Nationaal Onderzoek leggen ze de basis voor een online onderzoeksplatform waarin wetenschap, publiek en omroep blijvend samenwerken om de wetenschap vooruit te helpen. Wil jij de wetenschap ook een handje helpen en tegelijkertijd iets leren over jouw sociale vaardigheid? Ga dan naar de site van het Groot Nationaal Onderzoek. Aan de eerste test hebben meer dan 10.000 mensen meegedaan. Test 2 staat nu online.