Symposium op 3 april, in het Utrechtse Academiegebouw

Het James Coleman Symposium

Het jaarlijkse James Coleman Symposium staat deze keer in het teken van gezondheid en zorg. Onderwerpen die (onder voorbehoud) aan bod komen zijn onder meer sociale gezondheidsverschillen, zorg in de wijk, en arbeidsmarktontwikkeling op het gebied van de zorg.
 Het Symposium is georganiseerd door de de James Coleman Association (JCA), opgericht in 2002 als alumni-vereniging van het Interuniversity Center for Social Science Theory and Methodology (ICS). Doelstellingen van de JCA zijn onder meer het onderhouden van relaties met ICS-alumni, het bijeenbrengen van wetenschap en beroepspraktijk, en verdieping brengen in maatschappelijke vraagstukken vanuit een sociologisch oogpunt. Het JCA Symposium, altijd over een maatschappelijk thema, brengt deze doelstellingen bij elkaar. Ook biedt de JCA promovendi de gelegenheid om kennis te maken met sociologen die al verder in hun loopbaan zijn gevorderd, zowel in de academie als in de praktijk.
 Het Symposium vindt plaats op vrijdag 3 april, in het Utrechtse Academiegebouw aan het Domplein 29. Van 13.00 tot 17.00 uur. Aansluitend een borrel. Deelname is gratis. Men kan zich aanmelden bij Christine Timmerman via ics@rug.nl.