Netwerkevent over de sociale economie

Inclusieve economie in actie

Op 23 mei vindt in Antwerpen het netwerkevent Inclusieve economie in actie plaats, waarin de sociale economie centraal staat. De bijeenkomst is georganiseerd door de Universitaire Stichting voor Armoedebestrijding (USAB) en het Universitair Centrum Sint-Ignatius Antwerpen (UCSIA), in samenwerking met de provincie Antwerpen. Met dit evenement wil de organisatie de academische gemeenschap en het ruime middenveld kennis laten maken met de problematiek van sociale inclusie en tewerkstelling.
 Gastspreker Raf Pauly (UGent) zal ingaan op uitdagingen en trends in de sector van de sociale economie. Daarna wordt een 'community service learning project' in de kijker gezet, waarbij masterstudenten een praktijkgerichte leerervaring opdeden in een sociaal economieproject. Na de pauze getuigen drie sociale economiebedrijven over hun eigen ervaringen en volgt een vragenronde. Bea Cantillon sluit de voormiddag af met een reflectie.
 Inschrijven is gratis, maar verplicht via de website van de USAB. Ook het volledige programma is te vinden op deze website.