Meest ondernemende sociale wetenschapper: Susan Bögels

Hoogleraar Orthopedagogiek aan de Universiteit van Amsterdam, Susan Bögels, kreeg dinsdag 8 juni de derde prijs voor de ‘Meest ondernemende wetenschapper' en werd tevens uitgeroepen tot meest ondernemende sociale wetenschapper van Nederland.

Willem de Vos, hoogleraar Microbiologie aan de Wageningen Universiteit, kreeg de eerste prijs, de tweede prijs was voor Michel van Tooren (TU Delft). De Vos zei in reactie op zijn overwinning: ‘Vooraf was mijn favoriet Susan Bögels, want haar prestatie is in dit licht bijzonder te noemen.'

Science Alliance reikte de prijs uit. Dit is de organisatie die de samenwerking en kennisoverdracht tussen universiteiten en externe partijen bevordert. De rectoren en decanen van alle Nederlandse universiteiten hadden 14 kandidaten genomineerd.

Met de uitreiking van prijs voor de ‘Meest Ondernemende Wetenschapper van Nederland' wordt getracht wetenschappelijk ondernemerschap te stimuleren en te waarderen. Net als voorgaande twee edities is ook dit jaar de winnaar gekozen op basis van een de uitkomsten van een vragenlijst die geanalyseerd is door Science Alliance. Daarna werden de ingevulde vragenlijsten beoordeeld door de jury, bestaande uit: Sijbolt Noorda (voorzitter, VSNU), Guus Broesterhuizen (NL Octrooicentrum), Eppo Bruins (STW) en Peter Nijkamp (VU).