Muziek Sociologie Magazine

Onlinesessies over muziek en engagement

Sinds 2015 brengt het internationale onderzoekersplatform SIMM (Social Impact of Music Making) elk jaar klinkende namen uit de muziekpraktijk en -wetenschappen samen. Het SIMM-posium streek eerder al neer in Brussel, Gent, Londen, Porto en Bogota, en is deze winter opnieuw in België te gast, meer bepaald bij BOZAR.
 Van 12 januari tot 9 maart steken enkele van de grootste experts ter wereld de koppen bij elkaar tijdens wekelijkse onlinesessies. Samen bespreken ze thema’s op het raakvlak tussen muziek en engagement, en staan ze stil bij onder meer ‘muziek in het gevangeniswezen’, ‘muzikale projecten met een maatschappelijk doel in het Zuiden’ of ‘interculturele maatschappelijk-muzikale projecten’.
 Nu de gezondheidscrisis onze samenlevingen tot afzondering dwingt, met alle gevolgen van dien, herinnert deze gesprekkencyclus rond artistiek engagement en de collectieve impact van muziek ons eraan hoe belangrijk kunst en cultuur zijn voor verbondenheid en maatschappelijk werk. Info: www.simm-platform.eu en www.bozar.be