Oproep tot inzending: NSV-VBO Beleidsprijs 2011

De Nederlandse Sociologische Vereniging en de Vereniging voor Beleidsonderzoek hebben in 2009 het initiatief genomen tot een tweejaarlijkse Beleidsprijs. Deze prijs is bedoeld voor het beste beleidsonderzoek en/of beleidsadvies, dat in de vorm van een wetenschappelijk artikel is ingezonden. Alleen medewerkers van onderzoeksbureaus en para-universitaire onderzoeksinstituten die werken voor externe opdrachtgevers kunnen naar de prijs meedingen.

De prijs is bedoeld om het vele interessante praktijkonderzoek dat in Nederland plaatsvindt beter voor het voetlicht te brengen. De prijs wil onderzoekers en onderzoeksbureaus uitdagen hun (beste) producten uit te werken en voor te dragen aan het wetenschappelijke forum. Aan de prijs is een bedrag verbonden van € 1000,-. Daarnaast zal een eervolle vermelding van de winnaar (en van de 2e en 3e nominatie) plaatsvinden in de organen van NSV en VBO.

De jury zal het winnende artikel aanbevelen voor publicatie in één van de Nederlandse sociaal-wetenschappelijke tijdschriften. De prijs wordt uitgereikt op 26 mei 2011 in Gent tijdens de Dag van de Sociologie.

De prijs is voor het eerst uitgereikt in 2009 en gewonnen door onderzoekers van ResearchNed in Nijmegen (Jessica Pass, Marjolein Muskens, Bas Kurver en Marijn van Klingeren). Hun artikel “Leidt kennis tot lenen en lenen tot leren? Het effect van informatie over lenen op leengedrag en studievoortgang van Nederlandse studenten” is in september 2010 gepubliceerd in Mens & Maatschappij.Inzenden voor 1 april 2011.