Een man met een zandloper

Seminar WBV de Burcht & NVA: Van prikklok tot thuiswerken

Op vrijdag 21 april organiseren WBV de Burcht en Nederlandse Vereniging voor Arbeidsverhoudingen (NVA) een seminar over arbeidstijden. Het seminar duurt van 14.00 tot 16.30 uur en vindt plaats in de Burcht, in Amsterdam.

Arbeidstijden

Waar het 100 jaar geleden voornamelijk ging over de verkorting van de extreem lange werkdagen, gaat het nu vooral om de zeggenschap over de arbeidstijden. De huidige personeelstekorten, in combinatie met de thuiswerkervaringen tijdens de coronapandemie, hebben ervoor gezorgd dat dit thema weer aan actualiteit wint. Hoe kunnen we arbeidsduur en werktijden vandaag de dag het beste organiseren?

Sprekers

Ton de Korte, voormalig Berenschot-adviseur en ex-directeur van het Nederlands Centrum voor Innovatie schreef het boek Van prikklok tot thuiswerken; een historisch overzicht over arbeidstijden. Tijdens het seminar geeft hij een toelichting op zijn boek. Piet Fortuin is de voorzitter van het CNV, dat voor een 30-urige werkweek pleit. Daarnaast is Het Potentieel Pakken aanwezig, een organisatie die wil dat deeltijders meer uren gaan maken. Zij reageren op het boek van Ton de Korte tijdens het seminar.

Programma:

14.00    Opening en inleiding op het thema door Paul de Beer (De Burcht)

14.15    Presentatie ‘van prikklok tot thuiswerken’ door Ton de Korte

14.45    Vragen uit de zaal

15.00    Pauze

15.20    Reflectie door Piet Fortuin (CNV)

15.40    Reflectie door vertegenwoordiger van Het Potentieel Pakken

16.00    Discussie met de zaal

16.30    Afronding door Marc van der Meer (NVA)

16.35    Borrel

Aanmelden voor de bijeenkomst kan door een mail te sturen naar bijeenkomst@deburcht.org.