En de eerste plek gaat naar

Uitslag Sociologie Magazine essaywedstrijd 2017

De Sociologie Magazine essaywedstrijd 2017 is gewonnen door Nicky Gabriëls, student sociologie aan de Universiteit Gent. Op basis van haar afstudeerscriptie schreef zij het winnende essay getiteld Van kindhuwelijk tot liefdeshuwelijk? De alternatieve evolutie van de Nepalese rollenpatronen’ De jury roemde de ‘interessante these, de hoge nieuwswaarde’ en geboden ‘aanknopingspunten voor theorie en meningsvorming’. Het essay ademt bovendien ‘kennis van zaken uit en treft de juiste toon’. Haar essay levert Gabriëls €100,- aan boekenbonnen op en zal binnenkort te lezen zijn in het najaarsnummer van Sociologie Magazine.

 

Op de tweede plaats eindigde het essay Verkeerd voorgesorteerd. Over de genderkloof in politiek zelfvertrouwen van de Sjifra de Leeuw, student aan de KU Leuven. Zij wint €50,- aan boekenbonnen en haar essay zal verschijnen in de eerste editie van 2018. Op de derde plaats eindigde het essay De wereld is groter dan je smartphone. Een pleidooi voor een gezonde online-offline balance voor de moderne Homo Digitalis van Fiza Ahmed. Ahmed studeerde aan de Vrije Universiteit van Amsterdam en wint €25,- aan boekenbonnen. Ook haar essay zal gepubliceerd worden, en wel in de tweede editie van 2019.

 

De jury dankt alle inzenders voor hun verrassende en interessante essays. We kijken reikhalzend uit naar de essaywedstrijd van 2018!