Nieuws

Essaywedstrijd
7 okt 2019

Deadline Essaywedstrijd Sociologie Magazine verlengd

De jury van de Esssaywedstrijd heeft de deadline verlengd tot 30 november. Lees hieronder in Q&A vorm alle info over de essaywedstrijd en spoor Bachelor en Master studentenaan om mee te doen!

NvdS
2 okt 2019

Nacht van de Sociologie

Op 22 november vindt in Arminius in Rotterdam de allereerste Nacht van de Sociologie plaats. Een keur aan prominente sociologen bespreekt een veelheid aan thema's: eenzaamheid, humor, authenticiteit, bullshit jobs, 'de opleidingskloof' en meer! Zelfs met Virtual Reality en een stadssafari!

NSV
25 sep 2019

De Nederlandse sociologie-opleidingen zien het als hun taak om nieuwe inzichten vanuit de wetenschap beschikbaar te maken voor de samenleving. Daarom starten zij samen met de Nederlandse Sociologische Vereniging (NSV) een leergang voor sociologen die zich willen verder ontwikkelen in hun vak, op basis van nieuwe inzichten én methoden uit de academische sociologie.

De burcht
6 sep 2019

Win 1000 euro met scriptie over vakbeweging

Onderwijs nummer 3-2019
2 sep 2019

Vandaag, op 2 september vindt in Leiden 'De Ware Opening' van het academisch jaar plaats. Wetenschappers en docenten protesteren tegen de werkdruk en bezuinigingen in het hoger onderwijs in het algemeen en die in de alfa- en gamma wetenschappen ten gunste van beta-wetenschappen in het bijzonder.

Essaywedstrijd met deadline 15 september
29 aug 2019

Papers en scripties verdwijnen na becijfering vrijwel direct in de archiefkasten van de sociologieopleiding. Dat is jammer, want de onderzoeksbevindingen en analyses zijn vaak interessant voor een breder publiek.

Essay nummer 3 Sociologie Magazine
28 aug 2019

Dit essay (opgenomen in nummer 3, 2019) wordt u aangeboden door Sociologie Magazine. Alle andere artikelen uit dit nummer ook lezen? Neem nu een abonnement!

Oproep Beleidsprijs NSV-VBO
16 jul 2019

Graag nodigen wij u uit namens uw bureau één of twee rapporten voor te dragen om mee te dingen naar de prijs. Het moet gaan om een in opdracht vervaardigd onderzoek en/of advies dat in de periode september 2017 – mei 2019 tot stand is gekomen.

Column Liesbet van Zoonen
26 jun 2019

De afgelopen maanden verscheen het ene na het andere bericht in de krant over misstanden aan de universiteit: vrouwen hebben meer dan elders te maken met mannelijke collega’s die hun seksueel lastig vallen

Tussen politiek & publiek
9 mei 2019

Bij uitgeverij Scriptum verscheen het boek Tussen politiek & publiek. Politieke prenten uit een opstandige tijd, 1880 – 1920, onder redactie van Eveline Koolhaas-Grosveld en Marij Leenders. Hierin zijn ruim tachtig (spot)prenten bijeengebracht.

Pagina's

Abonneren op Sociologie Magazine nieuws