Enquête Sociologie Magazine

Sociologie Magazine zoekt: het beste artikel of boek

Dit jaar bestaat de Nederlandse sociologie 100 jaar. In de afgelopen eeuw leverde deze jonge discipline de nodige boeken en artikelen af. Er is, zogezegd, heel wat voer voor sociologen geproduceerd.

Boeken en artikelen hebben lezers nodig. En lezers, dat zijn we allemaal. De redactie van Sociologie Magazine is bij de gelegenheid van het honderdjarig jubileum benieuwd om van u te horen welk sociologisch boek of artikel het interessantst, verrassendst, belangrijkst, boeiendst of anderszins memorabel is. Het kan gaan om een boek of artikel dat de discipline verbeterde, een nieuwe richting op stuurde, of gewoon een diepe indruk maakte.

We nodigen u uit om uw keuze voor het beste sociologische boek of artikel van een Nederlandstalige auteur aan ons door te geven. Het liefst met korte motivatie! In het volgende nummer van Sociologie Magazine besteden we in een artikel uitgebreid aandacht aan deze keuzes en hun motivaties.

Voor wat hoort wat. Om u te motiveren verloten we daarom drie boeken. Uitgeverij Boom is zo vriendelijk geweest om drie exemplaren van Gedeelde angsten. Kleine sociologie van maatschappelijke onzekerheid van Rudi Laermans hiervoor ter beschikking te stellen.

Naar de enquête: https://forms.gle/i8ZYHbAsQJ1Sn9Td8