Essaywedstrijd Sociologie Magazine

Op zoek naar eeuwige roem? Neem deel aan de essaywedstrijd voor studenten sociologie en sociale wetenschappen van Sociologie Magazine!

Papers en scripties verdwijnen na becijfering vrijwel direct in de archiefkasten van de sociologieopleiding. Dat is jammer, want de onderzoeksbevindingen en analyses zijn vaak interessant voor een breder publiek. Door middel van een essaywedstrijd wil Sociologie Magazine studenten de mogelijkheid bieden hun geschreven werk aan de vergetelheid te ontrukken en ze de kans geven schrijfervaring op te doen.

De essaywedstrijd is open voor studenten sociologie en sociale wetenschappen. Een essay telt maximaal 1000 woorden, bevat maximaal twee referenties (boeken, artikelen) en is voorzien van een pakkende titel, duidelijk punt en heldere conclusie.

De drie beste inzendingen krijgen een plek in Sociologie Magazine. Daarnaast wordt de beste essayist beloond met cultureel en sociaal kapitaal. De deadline is 15 september 2017 en inzendingen kunnen worden gestuurd naar: redactie@sociologiemagazine.nl. De jury maakt rond 15 oktober de uitslag bekend en bestaat uit redacteuren van Sociologie Magazine.

Lees ook over de bekendmaking van de winnaars van de essaywedstrijd editie 2016. Hun artikelen verschenen in de nrs. 4, 1 en 2 van 2016 en 2017.

Beeld: pixabay.com/en/winner-tribute-podium-1019835/

 

Meer inspiratie